onsdag 7 juli 2010

Det är nya vampyrer i stan...ÅÅÅÅÅÅÅÅååååååååhhhååååhåååååå!!

Yes yes yes!! Jag har sett den! Och visst är jag lycklig!!

Ja, men det är väl klart! Självklart pratar jag om Eclipse, vad trodde ni?
Jag kanske till och med tycker att det är den bästa i Twilight-serien fast det tål att tänkas på men i Eclipse är tempot uppskruvat, den är mörkare och humorn flödar här.
Det bästa av allt? Att vampyrerna och varulvarna ställs mot sitt yttersta och tvingas samarbeta- mot det som skall komma, det onda. Då pratar jag förstås om de "nyfödda" och blodtörstiga vampyrerna som är ute efter Bella.

I den här tredje filmen händer det saker hela tiden, vare sig det är onda vampyrer som vill jaga eller testosteronstinna gnabb mellan Jacob och Edward (vilka var väldigt skojiga och fylldes samtidigt ut med massa känslosamma kärleksförklaringar för Bella) så låg spänningen på en högre nivå än på de föregående två filmerna.

Det som var mindre bra var att vampyrerna var så bräckliga helt plötsligt. De slogs sönder som glas och porslin men jag antar att det var för att filmen skulle hållas mindre "blodig" och mer åldersanpassat- åt det yngre hållet. En annan sak som repeterades var de ständiga diskussionerna och samtalen mellan Edward och Bella vad gällde äktenskap och dess helighet men självklart är inte dessa så störande att man inte kan komma förbi dem. Lätt gjort!

För alla som är "team Jacob": läs för guds skull Frost av Maggie Stiefvater!
Och för alla som bara läääängtar till fyran på The Twilight Saga: Jepp, den kommer, i två delar!! När vet jag inte men den obotlige tonåringen i mig kan nog inte vänta länge nog!!

Att jag alltid älskat vampyrer är också ett känt faktum. Yes, sedan jag var tolv år och läste alla Anne Rice böckerna och såg alla vampyrfilmer.
Om ni är som jag, varför ser ni då inte The Vampire Diaries?? Snart kommer säsong två (i höst som planerat i USA) och då BÖR ni komma ifatt!

Just det, förra veckan såg jag Twilight för sjätte gången och det var först då (chockad, ja) som jag upptäckte att författarinnan till böckerna- Stephenie Meyer dyker upp i en scen! Hon sitter på fiket där Bella och hennes pappa sitter och äter middag och helt plötsligt säger servitrisen:
-Here you go, Stephenie. Så räcker hon fram en tallrik åt en rödhårig kvinna som sitter och skriver på sin laptop i bakgrunden varav kameran rullar över Bella och hennes pappa. Jag tror jag måste ha varit seg alla gångerna jag sett filmen eftersom jag har missat det totalt.
Intressant fakta för alla fans kanske :)

Direkt efter Eclipse så började min hjärna genast spinna på.
-Undrar hur många gånger jag kommer att se den här nu då? Samtidigt som jag, omedveten om det, log.
Jag såg den dagen efter också.

Eclipse trailern

2 kommentarer:

 1. Weathertime Wallpaper Windows

  The Moon
  shines
  on a cat

  Meow

  My Poems

  I feel I have a good product to advertise, and you will dpo me a FAVOR promoting your blogs on mine i return. Please check My Prifile for, I hope, more interesting stuff.

  Yours,
  Peter Ingestad, Sweden

  SvaraRadera
 2. Thank you Kraxpelax/ Peter!

  SvaraRadera