tisdag 20 april 2010

Underhållning behöver inte vara så pretentiöst!


Makarna Phil och Claire Foster är ett ganska tråkigt par från New Jersey. För att piffa upp det hela och undvika att hamna i "tråkigt par-fällan" brukar de gå ut och äta på restaurang en gång i veckan.
En dag gör de något så okonventionellt som att gå ut och äta på en riktigt dyr restaurang inne i innerstan. Då de inte får ett ledigt bord tar de någon annans reservation då det paret har missat sin bokning. Det är ett stort misstag inser de senare (eller?).

De utger sig för att vara paret Tripplehorn som visar sig vara småtjuvar och som dessutom är i stor fara. Paret Foster hamnar alltså mitt i den här smeten och hela kvällen jagas de av skurkar och lömska och korrupta poliser.
Det här är vad som händer i filmen En galen natt/ Date Night.

Jag inser att filmen har fått dålig kritik överallt men jag skrattade riktigt mycket många gånger. Man ska ta den här filmen för det den verkligen är: underhållning! Och underhållning behöver inte alltid vara så pretentiöst. Många recensioner är det enligt min åsikt och det här är inte en sådan slags film som bör recenseras ur en pretentiös synvinkel.

Visst, jag kan tycka att det var lamt med ett par krystade och upprepade skämt, som tex att ingen av karaktärerna kunde komma över det faktum att paret Foster hade tagit någon annans reservation som om det var en otroligt märkvärdig sak att göra.
Jag läste någonstans att eftersom skådespelarna (Steve Carrell och Tina Fey) vanligtvis är TV-skådisar så brukar de inte vara bra på filmduken men jag instämmer inte. I början kunde jag känna att de var lite stela emmellanåt, men på det hela taget så var de roliga och kemin dem emellan var sympatisk och bra.

Klart att det var lite väl otrolig story många gånger men jag kan lova att det ändå var väldigt längesen jag fick mig ett sånt här gott skratt!

En av höjdpunkterna i filmen är Mark Wahlbergs skjortlöse karaktär. De scenerna, tillsammans med en dansscen genomförd av paret Foster var ganska hysteriska.

Film är till en stor del till för att skildra och synliggöra den verklighet som vi lever i men det är också till för att underhålla och underhålla mig, det gjorde den här!

Trailer Date Night

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar